Svatební šaty – poradím si sama nebo mi pomůže svatební agentura?

Snad pro každou ženu je výběr svatebních šatů jednou z nejdůležitějších činností před vstupem do manželství. Při pořádání svateb se setkáváme velmi často s tím, že ženy hledají svoji vlastní cestu, kterou chtějí jít. Je velmi těžké se ve spleti módních trendů a stylů orientovat a správně vybrat. I zde hraje roli svatební agentura se zasvěcenými lidmi, kteří se pohybují ve světě trendů svatebních šatů a doplňků jako ryba ve vodě. Zkusíme vám poodhalit novinky ze světa wedding módy.

Je obecně známo, že svatební móda je velmi konzervativní – vládne bílá barva, šaty jsou dlouhé až k zemi, nadýchaná spodnička, empírový styl nebo šaty ve stylu „mořské panny“. Je to krásné a tradiční. Roku 2019 ale vládnou i jiné trendy, zkuste se inspirovat některými z nich.

Co doporučuje svatební koordinátorka?

Pro letošní rok jsou cool svatební šaty s odhalenými rameny či zády, výstřih ve tvaru V, který zdůrazní něhu a ženskost nevěsty. Bílou klasiku můžete nahradit odstíny smetanové nebo šampaň, nebo rovnou vsadit na pastelovou modrou, růžovou, žlutou či mátovou. Klasický styl střihu doplní rafinovaná květinová výšivka nebo krajka. Takové prvky z vás udělají přímo princeznu. A co nejlépe dokreslí celkový dojem? Kromě závoje můžete použít luxusní diadém nebo korunku. Mezi doplňky letos hrají prim krátké i dlouhé peleríny s krajkami, květinovými výšivkami či zdobené kamínky, které obohatí šaty v minimalistickém stylu.

Svatební šaty v romantickém nádechu Provence

Pokud se novomanželé rozhodnou pořádat svatbu v provensálském stylu, pak by jejich volbě mělo odpovídat také místo a oblečení. Provensálský styl je velmi podobný venkovskému a zahrnuje použití přírodních materiálů a jednoduchých forem. Při volbě dobré agentury najdete nejen správné lokace, ale nezruinujete ani svatební rozpočet nákupem předražených šatů. Návrháři letos doporučují jednoduché střihy, které zdůrazňují přirozenost a něžnost nevěsty. Experimentovat můžete s délkou šatů. Skvěle vypadají jak krátké, tak i dlouhé šaty.

Místo závojů je lepší použít malé věnce s květinami, které tvoří i svatební kytici, nebo decentní čelenku, která nádherně doplní obraz nevěsty.

Boho – lehkost, něžnost, romantika

Každá událost ve stylu boho je ve znamení lehkosti, něhy, romantiky a lásky, takže tento styl je přesně to, co hledáte pro svoji svatbu. Luxusní a úžasné svatební šaty ve stylu boho jsou ty pravé pro mnoho nevěst, jelikož čisté linie, lehkost, svoboda a neobvyklost provedení zaujme každého bez výjimky. Pokud porovnáme trendy svatebních šatů 2019 – 2020 s minulými lety, můžeme vidět, že jsou více elegantní a zdobené drahými kameny. Nesmíme zapomenout, že obraz nevěsty ve stylu boho nepočítá se závojem. Místo toho se často používají různé věnce, čelenky nebo stužky.

Svatební oblek – volba elegantní dámy

Je možné, že právě vy se nevdáváte poprvé, pětadvacet vám bylo už před časem nebo jen nechcete hrát roli romantické princezny. Naše svatební koordinátorka Klára dokáže poradit s módními trendy i vám. Elegantní alternativou k šatům je – svatební oblek. Odvážné rozhodnutí je vhodné například pro malou svatbu v kruhu nejbližších, nebo pro bohémskou svatbu, kde nevěsta chce opravdu vyniknout a zaujmout. Ženských svatebních obleků je velké množství, můžete si vybrat kalhoty různých stylů a sako různých tvarů a délek. Velmi působivě vypadají overaly s vlečkami od pasu či rovnou od ramen.

Pojďte do toho s námi!

Zavolejte nám či napište, rádi si o vaší plánované svatbě popovídáme na nezávazné úvodní schůzce v naší kanceláři nebo vaší oblíbené kavárně.

Kontaktujte nás